Διεθνής Ημέρα Τσαγιού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21 May, 2022
Το τσάι είναι αφέψημα που παρασκευάζεται βυθίζοντας φύλλα του τεϊόδενδρου (camellia sinensis) σε βρασμένο νερό και καταναλώνεται ως ζεστό ή κρύο ρόφημα από τον μισό πληθυσμό της Γης. Προέρχεται από την Κίνα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη παραγωγός τσαγιού στον κόσμο.
Έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, καθώς ένα φλιτζάνι τσάι αποτελεί ένα τελετουργικό ευεξίας και απόλαυσης, διεγείρει τις αισθήσεις και το πνεύμα και συμβάλλει στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως το τσάι έχει αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή και αντιιική δράση. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην προστασία από τη νόσο του Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, στην ενυδάτωση του οργανισμού, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Αναγνωρίζοντας τη μακρά ιστορία και τη βαθιά πολιτιστική και οικονομική σημασία του τσαγιού παγκοσμίως, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 21η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Τσαγιού.
*Illustration by Storyset